Cigánypecsenye
Hozzávalók:
Kb. 2 kg sertéstarja (csont nélkül)
Füstölt szalonna
1 fej fokhagyma
Só, bors, kevés mustár
Zsír
Elkészítés:
A tarját ujjnyi szeletekre vágom, a füstölt szalonnát is felszeletelem, bevagdalom és serpenyőben kisütöm. Ennek zsírjában a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütöm.
A fennmaradó zsiradékban, ha kevés, teszek hozzá egy keveset, fűszerekkel, zúzott fokhagymával, és a mustárral kikeverem. Ezzel a páccal lekenem a hús mindkét oldalát és 1-2 órát pihentetem a hűtőben.
Ezután kevés olvasztott zsírt rakok a tepsibe, és belerakom a hússzeleteket. Kb. 45 percig sütöm 200 fokon alufóliával letakarva. Ha letelt az idő leveszem a fóliát néhány nagyobbra vágott fokhagymát dobok rá és légkeverésen pirítom kb. 15 percig. Hasábburgonyával és füstölt (kakastaréj) szalonnával tálalom.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása