Lecsó tört burgonyával
Hozzávalók:
1,5 kg paprika
1 db hegyes erős paprika
3-4 db paradicsom
5-6 nagy fej vöröshagyma
40 dkg lecsókolbász (jó minőségű)
Só, bors, pirospaprika
5 db tojás
Zsír
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítom és felszeletelem, majd elkezdem sütni a zsiradékon. Hozzáadom a megmosott, kicsumázott, felszeletelt paprikát, megsózom, megborsozom, és gyakori keverés mellett párolom.
Közben a felkarikázott lecsókolbászt egy külön serpenyőben mindkét oldalán megpirítom.
Amikor a paprika megpuhult, megszórom egy kevés pirospaprikával, majd hozzáadom a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, és beleteszem a lecsókolbászt is az ételbe. Tovább párolom pár percig.
Ezután, ha szükséges, még egyszer megsózom, megborsozom, végül ráütöm a tojásokat. 1–2 perc alatt készre sütöm.
Főtt vagy tört burgonyával tálalva igazán isteni!
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!
Link másolása